welkom

Kaylee & YA Maskotka

Zo´n 19 jaar geleden zijn wij, Doede en Jessica de Jong, onze fokkerij/trainingsstal begonnen in Warder. Onze stal is gelegen aan de IJsselmeerdijk omringd door een prachtig natuurgebied. Achter de dijk ligt het Markermeer. Een schitterende locatie in Noord-Holland.

Wij hebben drie kinderen: Danny, Berry en Kaylee. Kaylee is ook al besmet met het “paardenvirus”. Zij heeft haar eigen mini shetland pony’s en een sportpony en wil, net zoals papa, paarden voorbrengen.

Wij hebben een fokkerij met om en nabij de 20 Arabische volbloedpaarden. Begonnen zijn wij met Yaccaranda. Zij was een prachtige vos en haar eerste merrieveulen YA Yava werd meteen kampioen van de merrieveulens.

YA MangadaDaarna kochten wij Kormangal. Een merrie die prachtige kinderen voortbrengt. 

Haar dochter YA Mangada werd op de Nationale 2000 te Beesd samen met haar dochter YA Mangara junior en senior kampioen.

In 2002 hebben Kormangal en YA Mangada beide een veulen gebracht van de hengst Desant. Desant is eigendom van Khalid a. Al. Ghurair te UAE en staat ter dekking bij Ta Merij-Arabians te Oostenrijk. Beide hebben veel type en beweging.

Kaylee & YA MasanaOok heeft Kormangal een merrieveulen gekregen van de hengst Sanadik el Shaklan. Deze hengst is in bezit van Jay en Sigi Constanti, Om el Arab International, USA. YA Masana is een zeer typevolle merrie met superbeweging.

U bent van harte welkom om onze fokkerij te bezoeken, echter wel na telefonische afspraak!

 

 
Sheba

Salomo en de koningin van Sheba

Arabieren

God aanschouwde de zuidenwind met behagen, aldus de Arabische legende, en besloot hieruit een dier te maken. "Condenseer," sprak Hij tot de wind en het eerste paard snelde over de aarde.

Het Arabische paard, gefokt door de bedoeïnen om zich snel en onvermoeibaar in de woestijn en in de strijd te kunnen verplaatsen, zou het oudste ras ter wereld zijn, met een geschiedenis die teruggaat tot de koningin van Sheba. Met grotere zekerheid kan worden gesteld dat de afkomst van alle volbloeden is terug te voeren op drie hengsten, geheel of deels Arabisch, die in de 17de en 18de eeuw naar Engeland werden verscheept.